top of page
HOLY SHIT
Blauwe lucht

Een documentaire over hoe jouw poep de wereld kan voeden.

HOLY SHIT logo.png

Heb je wel eens

achterom gekeken na een ochtend op het toilet en je afgevraagd: is al dit harde werk echt voor niets?

Met deze documentaire onderzoeken wij het potentieel van menselijke poep en plas. We volgen het proces van poep tot broodje en gaan langs bij vooraanstaande biologen, ecologen en politici. We onderzoeken hoe wij met onze kringspier de voedselkringloop kunnen sluiten en wat ons hier nog steeds in tegenhoudt. Van taboes tot wet en regelgeving. Alle aspecten van dit complexe maar fascinerende onderwerp komen aan bod en geven genoeg ‘poop for thought’. 

Waar gaat het over

HOLY SHIT vertoning bij jou?

Werkt jouw organisatie aan circulaire wereld maar hebben jullie tot nu toe poep over het hoofd gezien? Ben je een shitbeliever geworden en wil jij je hier iets mee? Of wil je jouw organisatie prikkelen om hierover na te denken?

Kies een HOLY SHIT beleving die bij jouw organisatie past.

1. HOLY SHIT

LUnch Screening  €350,-*

Holy Shit is de ultieme gespreksstarter tijdens het verteren. Een kans om de waarde van poep te ervaren en een meerstemmig verhaal over de rol van ons mens in de kringloop te ervaren.
Bij dit pakket wordt de online-versie van de Holy Shit documentaire vrijgesteld voor een privé-vertoning bij jouw organisatie. Daarbij krijg jij een persoonlijk samengestelde FASQ (Frequently Asked Shit Questions) om de missie van Holy Shit nog verder door te laten dringen in ons denken en doen!

+ Begeleiding opzetten van een HOLY SHIT lunch screening
+ Documentaire HOLY SHIT online link
+ Frequently Asked Shit Questions (FASQ) voor een actief nagesprek binnen je organisatie

*exl. reiskosten

 

2. HOLY SHIT
Talk show
€850,-*

De Holy Shit documentaire laat zien dat het kan: onze poep weer inzetten voor het voeden van de bodem. De film roept veel op. Daarom zorgen ervoor dat er tijdens HOLY SHIT Talk Show zorgen een van de makers aanwezig is. Begeleid door FASQ (Frequently Asked Shit Questions) zal dit een vruchtbaar nagesprek stimuleren. Op deze manier haal je een activerende nazit in huis! één die zorgt dat je daarna nog niet klaar bent met poep…

+ Begeleiding opzetten van een HOLY SHIT Talk Show
+ Documentaire HOLY SHIT

+ HOLY SHIT maker/expert aanwezig voor een actief nagesprek binnen je organisatie

*exl. reiskosten

3. HOLY SHIT

full shit experience €1750,-*

Groots uitpakken en je collega's echt onderdompelen in de wonderen wereld van poep? Neem dan de Full Shit Experience.
We laten de Broodje Poep wagen uitrukken die in een oogopslag onze voedselkringloop sluit. We vertonen de Holy Shit documentaire en daarnaast zal een van de makers aanwezig zijn om een vruchtbaar nagesprek te begeleiden aan de hand van FASQ (Frequently Asked Shit Questions). Onder het genot van Broodje Poep hapjes kijken wij tijdens Full SHIT  Experience samen hoe jouw organisatie bij de missie van Holy Shit aan kan sluiten.

+ Begeleiding opzetten van een Full SHIT Experience
+ Documentaire HOLY SHIT
+ Frequently Asked Shit Questions (FASQ)+HOLY SHIT maker en expert aanwezig + Broodje Poep wagen aanwezig met finger food Broodjes Poep en begeleiding van een Poop Trooper

*exl. reiskosten

De nutriënten invoer voor de voedselproductie raakt in rap tempo op. Vruchtbare grond raakt verloren met grote achteruitgang van biodiversiteit als gevolg. Daarentegen vernietigen we de hoognodige nutriënten die we zelf produceren. We spoelen ze weg met ons drinkwater en komen in ons rioleringssysteem terecht waarna het wordt verbrand.

We zijn in paradoxale leegloop verstrikt geraakt.

Kortom, er gaat iets niet helemaal goed. 

Een hele hoop shit is wat wij nodig hebben om deze shit op te lossen. Al hoort iedereen over zonnepanelen, elektrische auto’s en een vleesvervangers. De oplossingen die in onze eigen poep verstopt zitten blijven onbesproken. In deze documentaire gaan we leven geven aan een onderwerp dat we te lang hebben doorgespoeld. Het wordt tijd dat het grote publiek het gesprek aangaat over de ‘true cost’ van ons toiletbezoek.

Leegloop sec zonder uitleg.png

Waarom Vertellen we dit verhaal?

HOLY SHIT bij jou
Waarom dit verhaal?
Over de makers
Fides Lapidaire.jpg

Fides Lapidaire is een Social Designer en initiatiefneemster van BROODJE POEP. Ze maakt complexe vraagstukken tastbaar en zet door beleving de boel in beweging. Vanuit Stichting Rondgang zet Fides zich in als aanjager van de grote poep beweging en daarin zet zij de kracht van  bewustwording centraal. Met haar talent tot verwondering neemt ze je als presentatrice van de documentaire mee in deze Shit Show.

www.broodjepoep.com www.fideslapidaire.com 

Fides lapidaire

Jeppe van Pruissen is een filmmaker met een missie. Hij probeert met zijn werk belangrijke duurzame en groene onderwerpen onder de aandacht te brengen. Hij gelooft dat film de kracht heeft om verandering teweeg te brengen, door bruggen te slaan, begrip te kweken en draagvlak te creëren. Jeppe werkt in opdracht voor o.a. de Landschapstriënnale , Commonland en Wij.land. Daarnaast werkt hij op eigen initiatief aan meerdere documentaires. 

www.waterfilmproducties.nl

Jeppe van Pruissen

aug2020-55.jpg

Social Designer

Regisseur, Producent, Presentator

Filmmaker
Cameraman, Edditor

De makers

Yanna Hoek is van huis uit criminologe met een hart voor rechtvaardigheid en een oog voor mogelijkheden. Ze bemoeit zich met klimaatproblemen  vanuit de overtuiging dat sociale verandering voor systeem verandering zorgt. Ze bouwt bruggen tussen partijen, sectoren en mensen die normaal niet met elkaar in zee gaan. Zij heeft een ontwapende wijze van werken en activeert de wilskracht van anderen om de wereld een stukje mooier te maken. Binnen Stichting Rondgang is Yanna de in-house hosselaar, ‘levend’ strateeg en verhalenverteller.

LinkedIn Yanna

Yanna Hoek

Levend strateeg
Regisseur, Producent

Yanna Hoek
Contact
bottom of page