Let's talk about shit

Een documentaire over hoe jouw poep de wereld kan voeden.

 

Wat doen we?

Heb jij wel is achterom gekeken na een ochtend op het toilet en je afgevraagd: is al dit harde werk echt voor niets?

Met deze documentaire onderzoeken wij het potentieel van menselijke poep en plas. We volgen het proces van poep tot broodje en gaan langs bij vooraanstaande biologen, ecologen en politici. We onderzoeken hoe wij met onze kringspier de voedselkringloop kunnen sluiten en wat ons hier nog steeds in tegenhoudt. Van taboes tot wet en regelgeving. Alle aspecten van dit complexe maar fascinerende onderwerp komen aan bod en geven genoeg ‘poop for thought’. 

 

Waarom is dit nodig?

De nutriënten invoer voor de voedselproductie raakt in rap tempo op. Vruchtbare grond raakt verloren met grote achteruitgang van biodiversiteit als gevolg. Daarentegen vernietigen we de hoognodige nutriënten die we zelf produceren. We spoelen ze weg met ons drinkwater en komen in ons rioleringssysteem terecht waarna het wordt verbrand.

We zijn in paradoxale leegloop verstrikt geraakt.

Kortom, er gaat iets niet helemaal goed. 

Een hele hoop shit is wat wij nodig hebben om deze shit op te lossen. Al hoort iedereen over zonnepanelen, elektrische auto’s en een vleesvervangers. De oplossingen die in onze eigen poep verstopt zitten blijven onbesproken. In deze documentaire gaan we leven geven aan een onderwerp dat we te lang hebben doorgespoeld. Het wordt tijd dat het grote publiek het gesprek aangaat over de ‘true cost’ van ons toiletbezoek.

Leegloop sec zonder uitleg.png
 

Hoe pakken we dit aan?

Doel 1: Power to the poop troopers

De eerste €5000,- halen we op met een crowdfunding. Elke euro die gedoneerd wordt is een steunbetuiging. Het nodige zetje dat  laat zien dat er publiek is voor deze documentaire.

Doel 2: TIme for some big turds

Voor het overige budget van €45.000,- gaan we partnerschappen aan en zoeken we naar fondsen.
 

Doel 3: all talk, now make!

Tijd om de documentaire ook daadwerkelijk te maken! Yes!
 

Doel 4: Lets talk about shit

De wijde wereld in. Tv, kranten screenings en discussies. Ervoor zorgen dat mensen het zien.. om er vervolgens over te praten.
 

 

Give a shit!

Draag bij op jouw manier:

2. poop trooper super

Steun ons vanaf €50,- en:

  • Krijg een persoonlijk bedankje toegestuurd.

  • Je wordt een waardevolle ondersteuner en koploper van een onmisbare innovatie.

1. poop trooper

Steun ons vanaf €10,- en:

  • Je wordt een waardevolle ondersteuner en koploper van een onmisbare innovatie.

3. poop trooper super dooper

Steun ons vanaf €200,- en:

  • Ontvang een uitnodiging voor de première.

  • Krijg een persoonlijk bedankje toegestuurd.

  • Je wordt een waardevolle ondersteuner en koploper van een onmisbare innovatie.

Deel jij met je organisatie ons doel om de nutriëntenkringloop te sluiten en zie jij het belang om dit verhaal goed te vertellen?

Sluit je als volwaardig partner bij ons aan.

 

De makers

Fides Lapidaire is een Social Designer en initiatief neemster van BROODJE POEP.

Ze zet zich in om de samenleving bewust te maken van de waarde van poep en plas. Zo is ze met haar BROODJE POEP wagen op festivals zoals Welcome to the Village en DGTL langs geweest, was ze te zien in tv programma’s als Zapp your planet en het RTL4 programma Briljant. Op de achtergrond werkt ze met verschillende ketenpartijen samen zoals de WUR en Wetbox om circulaire sanitatie mogelijk te maken.  Dit doet ze door middel van de interdisciplinaire Stichting Rondgang.

 

www.broodjepoep.com www.fideslapidaire.com 

Fides lapidaire

Jeppe van Pruissen is een filmmaker met een missie. Hij probeert met zijn werk belangrijke duurzame en groene onderwerpen onder de aandacht te brengen. Hij gelooft dat film de kracht heeft om verandering teweeg te brengen, door bruggen te slaan, begrip te kweken en draagvlak te creëren. Jeppe werkt in opdracht voor o.a. de Landschapstriënnale , Commonland en Wij.land. Daarnaast werkt hij op eigen initiatief aan meerdere documentaires. 

www.waterfilmproducties.nl

Jeppe van Pruissen

Social Designer

Filmmaker